Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbteig
- 175 g Mandeln, ungeschält
- 250 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 1 Msp. Backpulver
- 100 g Staubzucker
- 200 g Butter, in Stücken
- 1 EL Vanillezucker
- 1 EL Schlagobers
- 1 TL Instant-Kaffeepulver
- 2 Eidotter
Kaffeecreme
- 110 g Butter, weich, in Stücken
- 130 g Staubzucker
- 1 EL Vanillezucker
- 1 ½ EL Instant-Kaffeepulver
-
2
EL Kaffeelikör z. B. Kahlua
lub 1 EL Amaretto
Kaffeeglasur
- 200 g Staubzucker
- 30 g Espresso, frisch aufgebrüht
- 1 TL Instant-Kaffeepulver
- Schokolade-Mokkabohnen, zum Verzieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 365 kJ / 87 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dotterbusserl
50min
Husarenkrapferl
1h
Eisenbahner von Dr. Oetker
1h 30min
Marzipanwölkchen
25min
Eierlikörkekse von Dr. Oetker
1h 20min
Linzerkipferl
1 Std. 10 Min
Schokokipferl
1h 30min
Polo Nero
50min
Gefüllte Lebkuchen
11 Std. 30 Min
Weinkekse
1h 30min
Rumschnitten
50min
Walnuss-Sterne mit weißer Schokolade
2h