Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pelare le patate
- 600 g di acqua
- 800 g di patate a pasta farinosa di media dimensione (vedere consigli)
Gnocchi di patate
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1000 g di acqua
- 350 - 360 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 uovo (da 60 g circa)
- 1 ½ - 2 cucchiaini di sale, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1410 kJ / 337 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polenta
1h
Pizzette rosse
4 Std.
Tagliatelle al ragù di coniglio
1h
Crepês asparagi e salsiccia
1 Std. 50 Min
Patate duchessa (TM6)
1h
Ciambella di polenta con spezzatino a Cottura Lenta
3 Std. 30 Min
Besciamella
15 min
Colomba
9 Std.
Focaccia ad alta idratazione TM6
5 godz.
Gnocchi al ragù
2 Std. 10 Min
Tagliatelle al ragù
1h 10min
Pizza con salame piccante TM6
3 Std. 30 Min