Crostata in fiore alla confettura di fragole
TM6 TM5 TM31

Crostata in fiore alla confettura di fragole

4.7 (18 ocen)

Składniki

Pasta frolla

  • 100 g di zucchero
  • ½ limone, preferibilmente biologico la scorza (senza la parte bianca)
  • 200 g di burro freddo, a pezzi
  • 370 g di farina tipo 00
  • 1 uovo
  • 1 pizzico di sale
  • 1 ½ cucchiaino di zucchero vanigliato

Terminare la preparazione

  • 400 g di confettura di fragole

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
2153.8 kJ / 514.8 kcal
Białko
6.3 g
Węglowodany
78.4 g
Tłuszcz
21.7 g
Tłuszcz nasycony
12.5 g
Błonnik
2.1 g
Sód
116.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy