Crostata in fiore alla confettura di fragole

Crostata in fiore alla confettura di fragole

4.7 26 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz.
8 fette

Składniki

Pasta frolla
  • 100 g zucchero
  • ½ limone, preferibilmente biologico la scorza (senza la parte bianca)
  • 200 g di burro freddo, a pezzi
  • 370 g di farina tipo 00
  • 1 uovo
  • 1 pizzico di sale
  • 1 ½ cucchiaino di zucchero vanigliato
Terminare la preparazione
  • 400 g di confettura di fragole

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 116.1 mg
Białko 6.3 g
Kalorie 2153.8 kJ / 514.8 kcal
Tłuszcz 21.7 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 12.5 g
Węglowodany 78.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...