Gefüllte Spinattortillas
TM6 TM5

Gefüllte Spinattortillas

4.1 (59 ocen)

Składniki

  • 50 g Babyspinat, frisch, zum Belegen

Teig

  • 10 g Petersilie, abgezupft
  • 150 g Magerquark
  • 410 g Wasser
  • 85 g Olivenöl
  • 10 g Schnittlauch, in feinen Röllchen
  • ½ TL Senf
  • 1 ¾ TL Salz
  • 2 Prisen Pfeffer
  • 50 g Zwiebel, halbiert
  • 1 Knoblauchzehe
  • 200 g Babyspinat, frisch, in Stücken (2-3 cm)
  • 375 g Mehl
  • 1 TL Backpulver

Füllung

  • 250 g Hokkaido-Kürbis, in Stücken (3 cm)
  • 200 g Zucchini, in Stücken (3 cm)
  • 200 g Halloumi, in Stücken (1 cm)
  • 3 Spritzer Zitronensaft
  • ½ TL Salz
  • 20 g Olivenöl und etwas mehr zum Anbraten

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2226 kJ / 532 kcal
Białko
17 g
Węglowodany
59 g
Tłuszcz
26 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Błonnik
4.2 g
Sód
1389 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy