Urządzenia i Akcesoria
Vegetarischer Parmentier mit Auberginen-Linsen-Bolognese
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 Portionen
Składniki
Auberginen-Linsen-Bolognese
-
Zwiebeln halbiert100 g
-
Knoblauchzehen2
-
Möhren in Stücken150 g
-
Olivenöl60 g
-
grüne Linsen, getrocknet100 g
-
Aubergine in Würfeln (2 cm)300 g
-
Rotwein, trocken100 g
-
stückige Tomaten (400 g)1 Dose
-
Lorbeerblätter, getrocknet2
-
Thymian, getrocknet1 TL
-
Oregano, getrocknet1 TL
-
Salz½ TL
-
Pfeffer2 Prisen
Kartoffelpüree und Fertigstellung
-
Kartoffeln, mehligkochend in Scheiben (5 mm)800 g
-
Milch300 g
-
Salz1 TL
-
Pfeffer½ TL
-
Muskat2 - 3 Prisen
-
Butter (opcjonalnie) in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten50 g
-
2 EL Gruyère Käse, geriebenPaniermehl2 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
452 mg
Białko
10 g
Kalorie
1677 kJ /
401 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
9 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Jeden Tag. Kreativ sein.
60 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Veganer Shepherd's Pie
1 godz. 40 min
Linsen-Moussaka
2 godz. 30 min
Linsen-Moussaka
2 godz. 30 min
Linsen-Moussaka
2 godz. 20 min
Belugalinsen-Lasagne
3 godz. 35 min
Dal Tadka
30 min
Gemüse-Kichererbsen-Tajine
50 min
Vegetarische Linsen-Lasagne
1 godz. 30 min
Bulgur-Auflauf
1 godz. 20 min
Blumenkohl Tikka Masala
35 min
Grünkern-Chili-Cheese-Kartoffeln
45 min
Afrikanischer Erdnuss-Eintopf
50 min