Wersje kompatybilne
Parmesan-Polenta-Rauten als Beilage zu Tomaten-Paprika-Pisto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Parmesan, in Stücken
- 750 g Milch
- 2 Prisen Muskat, gerieben
- 1 TL Salz
- 250 g Polenta-Grieß
- 1 Ei
- 50 g Butter
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 1522 kJ / 362 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Polenta
30 min
Karottenspätzle mit Petersilienöl und Radieschensprossen
1h
Cremige Polenta
45 min
Risotto
30 min
Tomaten-Paprika-Pisto als Gemüseergänzung zu Parmesan-Polenta-Rauten
1h 15min
Polentatarte mit Ricotta und Kürbis
1 godz. 5 min
Gebratene Polenta mit Letscho
55min
Polentaschnitten mit Gemüse
45 min
Polenta mit Spinat und Käse
1h
Gratiniertes Karfiolpüree
1 godz. 5 min
Schnelle cremige Polenta
25 min
Polenta-Möhren-Ecken mit Rahm-Kräuterseitlingen
55min