Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kürbiskernpesto
- 30 g Kürbiskerne
- 1 Bund frische Petersilie, Blättchen abgezupft
- 60 g Kürbiskernöl
- 30 g Olivenöl
- ½ TL Salz
- 1 TL Zitronensaft, frisch gepresst
Erbsensuppe
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 20 g Olivenöl
- 700 g grüne Erbsen, tiefgekühlt
- 600 g Wasser
- 1 TL Salz
- 1 TL Zucker
- 4 Prisen weißer Pfeffer, gemahlen
-
2 - 3
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht, nach Geschmack
lub 1 - 1 ½ Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1882 kJ / 449 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 10.9 g
Alternatywne przepisy
Erbsen-Minz-Suppe
30 min
Rahmsuppe von grünen Erbsen mit Serranochips
30 min
Winterliche Karottensuppe mit gebackenem Wachtelei
55 min
Gemüsesuppe bianco
35 min
Erbsencremesuppe
30 min
Selleriecremesuppe mit Chilibutter
30 min
Erbsencremesuppe
25 min
Paprikasüppchen mit Basilikumschaum
35 min
Pastinaken-Karottensuppe mit Schwarzbrot Croûtons
25 min
Pastinaken-Cremesuppe
45 min
Süßkartoffelsuppe
30 min
Rote-Rüben-Suppe (vegan)
45 min