Flammkuchen mit Kürbis, Birne und Schinken

Flammkuchen mit Kürbis, Birne und Schinken

4.7 90 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

Flammkuchenteig
  • Wasser kalt
    100 g
  • Eidotter
    1
  • Salz
    ½ TL
  • Weizenmehl, glatt
    200 g
  • Olivenöl
    20 g
Belag und Fertigstellung
  • Rosmarin, frisch Nadeln abgezupft
    1 Zweiglein
  • Thymian, frisch Blättchen abgezupft
    5 Zweiglein
  • rote Zwiebeln
    2
  • Hokkaidokürbisfleisch
    150 g
  • Birne
    1
  • Radicchio klein
    1
  • Olivenöl (20 g)
    2 EL
  • Rohrohrzucker
    1 TL
  • Salz
    1 TL
  • Sauerrahm
    100 g
  • Crème fraîche
    100 g
  • Eidotter
    1
  • geräucherter Schinken in Scheiben
    100 g
  • Ziegenfrischkäse in Scheiben
    100 g
    100 g geriebener Käse, (z. B. Pizzakäse)

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 577 kcal / 2414 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 47 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Sód 792 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...