Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g Wasser
- 15 g frische Germ
- 1 Prise Zucker
- Rapsöl oder Kokosöl zum Einfetten
- 400 g Weizenmehl, glatt
- 5 Eier (Größe M)
- 2 ½ TL Salz
- 40 g Olivenöl, etwas mehr zum Einölen der Finger
- 500 g Lauch, gewaschen
- 100 g Frühstücksspeck, in Scheiben
- 500 g Sauerrahm
- 1 TL Kümmel, gemahlen
- 1 TL Thymian, getrocknet
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- ¼ TL Muskat, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1949 kJ / 466 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 424 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratinierter Nudelauflauf mit Gemüse
1h
Schneller Apfelkuchen
1h 30 min
Rhabarberkuchen mit Streuseln
1h 30 min
Rhabarber-Streuselkuchen
1 godz. 10 min
Bunte Ofen-Tortilla
1 godz. 10 min
Gotl-Zopf
2 Std. 15 Min
Würziger Bergkäse-Zucchini-Kuchen mit Pilzen
50 min
Überbackener Nudelauflauf
50 min
Rhabarberkuchen
50 min
Süßkartoffel Gratin
50 min
Pikanter Reisauflauf mit Gemüse und Mozzarella
1 godz. 20 min
Topfen-Erdäpfel-Gratin mit Speck
1h