Flaumiger Lauchkuchen

Flaumiger Lauchkuchen

3.8 76 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
8 Portionen

Składniki

  • Wasser
    180 g
  • frische Germ
    15 g
  • Zucker
    1 Prise
  • Rapsöl oder Kokosöl zum Einfetten
  • Weizenmehl, glatt
    400 g
  • Eier (Größe M)
    5
  • Salz
    2 ½ TL
  • Olivenöl etwas mehr zum Einölen der Finger
    40 g
  • Lauch gewaschen
    500 g
  • Frühstücksspeck, in Scheiben
    100 g
  • Sauerrahm
    500 g
  • Kümmel, gemahlen
    1 TL
  • Thymian, getrocknet
    1 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL
  • Muskat, gemahlen
    ¼ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 466 kcal / 1949 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 41 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 424 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...