Sterzwurst (Polentarolle)

Sterzwurst (Polentarolle)

4.6 53 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 8 godz. 45 min
5 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Speckwürfel
    100 g
  • Schmalz
    20 g
  • Wasser
    500 g
  • Milch
    250 g
  • Muskatnuss, frisch gerieben
    2 - 3 Prisen
  • Salz
    1 - 1 ¼ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ - ¾ TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 TL
    1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Polenta (Maisgrieß)
    300 g
  • Petersilie Blättchen abgezupft, gehackt
    ½ Bund
  • Öl zum Einfetten und zum Braten

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 403 kcal / 1688 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 46 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...