Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 100 g Speckwürfel
- 20 g Schmalz
- 500 g Wasser
- 250 g Milch
- 2 - 3 Prisen Muskatnuss, frisch gerieben
- 1 - 1 ¼ TL Salz
- ½ - ¾ TL Pfeffer, frisch gemahlen
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 300 g Polenta (Maisgrieß)
- ½ Bund Petersilie, Blättchen abgezupft, gehackt
- Öl zum Einfetten und zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1688 kJ / 403 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Topfenschmarrn
50min
Haferflockensuppe
20 min
Pikante Sterzschnitten
55min
Polenta Pizza mit RUPP Rauchkäse Chili Paprika
55min
Polentaschnitten mit Gemüse
45 min
Schupfnudeln mit Salbeibröseln und Topfen
1h
Linzer Seidenknödel
50min
Erdäpfel-Karfiol-Laibchen
1h 25min
Sellerie-Semmelknödel mit RUPP Enzian
55min
Topfenknöderl auf Paradeisragout
1h 5min
Erdäpfelnidei (gebratene Schupfnudeln)
1 Std. 15 Min
Lustenauer Käsdönnala
2h 30min