Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
100
g Weißwein
lub 100 g Wasser - 80 g Olivenöl
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 20 g Butter, in Stücken
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 1 rote Paprika (ca. 180 g), in Stücken (ca. 2 cm)
-
200
g Blattspinat, frisch
lub 200 g Blattspinat, TK, aufgetaut und ausgedrückt - 45 g getrocknete Tomaten, in Stücken
- 15 Oliven, schwarz, entsteint (ca. 45 g), in Ringen
- 80 g Feta, in Stücken
- ½ TL Oregano, getrocknet
- 2 - 3 Prisen Muskat
- 1 - 2 Prisen Pfeffer
- 80 g Parmesan, in Stücken
- 4 Eier
- 60 g Milch
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1081 kJ / 258 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 402 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zucchini-Ricotta-Quiche mit Mandelblättchen
1h 20min
Vegetarischer Parmentier mit Auberginen-Linsen-Bolognese
1 Std. 40 Min
Bulgur-Auflauf
1h 20min
Linsen-Moussaka
2h 30min
Linsen-Moussaka
2u. 20min
Französische Zucchini-Tarte
2h
Vegetarische Linsen-Lasagne
1h 30min
Gemüsetarte mit Feigentopping
1h 30min
Mediterrane Gemüsequiche
1h 20min
Spinatquiche mit Feta und Tomaten
1h 45min
Spinat-Feta-Lasagne
1h 15min
Porree-Feta-Tarte
2h