Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- 60 g amêndoa s/ pele
- 300 g pera madura cortada em pedaços
- 4 ovos
- 80 g mel
- 60 g açúcar amarelo
- 5 g vinho do Porto
- 80 g amido de milho
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- 500 g água
- Pera q.b. em fatias p/ decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 806.9 kJ / 192.9 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 30.7 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 83.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de amêndoa e alfarroba
1 Std. 10 Min
Bolo de alfarroba
50 Min
Bolo de avelã e café
40 Min
Bolo de aveia e frutos secos
1 Std. 20 Min
Bolo de limão light
45 Min
Bolo de maçã e gengibre ao vapor
1 Std. 10 Min
Bolo de iogurte e pera
40 Min
Bolo de maçã reineta
1 Std. 30 Min
Bolo de claras e coco
40 Min
Bolo de espinafres e cenoura
1h 5min
Bolo de noz e café
1 Std. 10 Min
Bolo rápido
50 Min