Rosenkohl-Tortellini-Auflauf
TM6 TM5

Rosenkohl-Tortellini-Auflauf

4.2 (212 ocen)

Składniki

  • 100 g Gouda, in Stücken
  • 500 g Wasser
  • 400 g Rosenkohl, halbiert
  • 300 g Tortellini, frisch (z. B. Käse-Tortellini), aus dem Kühlregal
  • 300 g Hähnchenbrust, in Stücken (2 cm)
  • 40 g getrocknete Tomaten, in Stücken (1 cm)
  • 300 g Milch
  • 30 g Mehl
  • 1 Spritzer Zitronensaft
  • 40 g Butter, in Stücken
  • 1 TL Salz
  • ¾ TL Pfeffer

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1721 kJ / 411 kcal
Białko
27 g
Węglowodany
25 g
Tłuszcz
24 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Błonnik
5.4 g
Sód
914 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy