![Endivien-Stampf Endivien-Stampf](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/fd9676d84d0898a365fffb38f87f0026/Derivates/ce46436fb5edfb874dad01f994b3b6511cf3544f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g Speckwürfel
- 500 g Wasser
- 1 TL Salz
- 800 g Kartoffeln, in Stücken (2-3 cm)
- 150 g Endiviensalat, in Streifen (1-2 cm)
- 40 g Butter, in Stücken
- 200 g Milch
- 1 TL Senf
- 2 - 3 Prisen Pfeffer
- 2 - 3 Prisen Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1825 kJ / 436 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.7 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 1325 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kartoffel-Möhren-Stampf
35 Min
Wirsing-Hackfleisch-Auflauf
1 godz. 30 min
Salzschneidebohnen
45 Min
Rosenkohl-Tortellini-Auflauf
1 Std.
Wirsing-Cannelloni aus dem Ofen
1 godz. 30 min
Schupfnudelgratin mit Wirsing und Kabanossi
1 Std.
Erbsen-Kartoffel-Topf mit Eiern
50 Min
Stamppot mit Endivien
30min
Rosenkohl mit Parmesansauce und Kartoffeln
1 Std.
Nanas Schnippelbohnen-Topf
35 Min
Wirsing-Eintopf
40 Min
Schupfnudeln mit Spitzkohl und Schinkenwürfeln
45 Min