Bruschetta multigrano con salsa de tomate cruda

Bruschetta multigrano con salsa de tomate cruda

4.6 5 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
20 rebanada

Składniki

Pan multigrano
  • 260 g de agua
  • 20 g de levadura fresca en cubos
    2 cditas de levadura seca instantánea
  • 10 g de miel
    10 g de azúcar morena
  • 350 g de harina de trigo multigrano
  • 150 g de harina de trigo con alto contenido en gluten
  • 20 g de aceite de oliva extra virgen
  • ½ cdita de sal fina
Salsa cruda de tomate
  • 200 g de jitomate en cubos
  • 5 hojas de albahaca frescas
  • 1 diente de ajo pelado
  • 50 g de aceite de oliva extra virgen
  • ½ cdita de orégano seco
  • ¼ cdita de sal fina

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 rebanada

Sód 80 mg
Białko 3 g
Kalorie 498 kJ / 119 kcal
Tłuszcz 4 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...