Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa bernesa
- 50 g de echalots, partidos por la mitad
- 1 ramita de estragón fresco
- 50 g de vino blanco
- 1 cda de vinagre de vino blanco
- 200 g de mantequilla sin sal, en cubos
- 4 yemas de huevo
- 1 cdita de sal fina
- 1 pizca de pimienta negra molida
Filete de res
- 800 g de carne de res, sin hueso, tipo New York (4 piezas)
- 2 - 3 cdas de aceite de oliva
- 150 g de cebolla, fileteada
- 2 cditas de sal fina
- 4 pizcas de pimienta negra molida
- 1000 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porciones
- Kalorie
- 4681 kJ / 1115 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 105 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Filete de res con salsa de vino tinto
1h 30min
Costillas teriyaki
1h 30min
Salsa holandesa
15min
Filete a la pimienta
20min
Filete Wellington
14h
Filete de res con dos salsas
40min
Pollo teriyaki
30min
Lomo de cerdo en salsa agridulce
9h 30 min
Lomo de cerdo en costra de cacahuate
1h 30min
Filetes de ternera con reducción de fresas
30min
Salsa Bernesa TM6
20min
Filetes al vino tinto para 2
55 Min