Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 200 g amêndoa s/ pele
- 75 g água
- 300 g açúcar
- 8 gemas de ovo
Massa
- 450 g farinha tipo 65
- 200 g água
- 60 g banha
- 1 pitada de sal
- Óleo q.b. p/ fritar
Cobertura
- 100 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 125 g açúcar, mais q.b. p/ envolver
- 200 g água
- Canela em pó q.b. p/ envolver
- Wartości odżywcze
- na 1 unidades
- Kalorie
- 827.8 kJ / 197.8 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 27.9 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 9.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dom Rodrigos
1 godz. 20 min
Torta de laranja
30 min
Trutas recheadas à moda de Bragança
Brak ocen
Pampilhos
4h
Cristas de galo
2h
Celestes
2h 30min
Bolo rançoso de Pavia
1 godz. 30 min
Almendrados
40 min
Creme de mandarina e panacota de amêndoa
4h 45min
Filhós
1h
Torta de cenoura
1h
Filhoses de cenoura
1h 5min