Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g frische, gemischte Beeren (z.B. Heidelbeeren, Himbeeren, Brombeeren, Johannisbeeren)
- 500 g Gelierzucker 2:1
- 1 Pck. Zitronensäure (5 g)
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 2592 kJ / 612 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 136 g
- Tłuszcz
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Johannisbeergelee
25 min
Aprikosen-Konfitüre
30 min
Erdbeerkonfitüre
30 min
Mango-Himbeer-Konfitüre
20 min
Heidelbeerkonfitüre mit weißer Schokolade
30 min
Pfirsich-Aprikosen-Konfitüre
25 min
Kirsch-Mandel-Konfitüre
1 godz. 10 min
Himbeer-Brombeer-Konfitüre
30 min
Rote Johannisbeer-Apfel-Konfitüre
25 min
Erdbeer-Mango-Konfitüre
30 min
Johannisbeer-Zitronen-Konfitüre
20 min
Kirschkonfitüre
25 min