Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 115 g de lait
- 9 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 350 g de farine T55, et un peu pour fariner
- 185 g de sucre en poudre
- 1 c. à café rase de cardamome en poudre
- 2 œufs, dont 1 battu
- 1 jaune d'œuf
- 3 g de sel
- 180 g de beurre dont 90 g à température ambiante et 90 g froid, en morceaux
- 2 c. à soupe de cannelle en poudre
- 1 c. à café de cardamome en poudre
- 75 g d'eau, et 1 filet
- 30 g de noix de pécan, hachées
- 1 pincée de cardamome en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1340 kJ / 321 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 22 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Scones anglais
30 min
Soupe de gyozas
1 godz.
Rolls à la crème de marron
2klst 25 min
Pain d'épices au miel de châtaignier
1 godz. 45 min
Buns à la cannelle
5 Std.
Banana bread
55 min
Banana bread
1h 50 min
Muffins anglais
4sa 10 dk
Spritz au chocolat au lait et noix de pécan
35min
Pulled pork (porc effiloché)
14h
Focaccia italienne
5h 10min
Falafels et sauce à la coriandre
45 min