Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g de lomo de cerdo
- 3 dientes de ajo
- 10 g de jengibre
- 120 g de cebolla
- 95 g de tocino ahumado
- 130 g dátiles, sin hueso
- 130 g de ciruela pasa deshuesada
- 80 g de apio, pelado
- 90 g de manzana, pelada y en cubos
- 225 g de tomate verde
- 320 g de jitomate
- 30 g de chile guajillo
- ¼ cdita de pimienta negra molida
- 30 g de aceite de oliva
- 5 piezas de pimienta gorda
- 2 piezas anís estrellado
- 1 rama de canela
- 1 cdita de mejorana seca
- ½ cdita de tomillo seco
- 500 g de agua
- 3 cditas de sal fina
- 1 cda de azúcar
- 20 g de vinagre de manzana
- hojas de perejil fresco, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3335 kJ / 794 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 53 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carne en su jugo
35 min
Cerdo entomatado
50min
Res con almendras
40min
Bacalao a la Vizcaina
1hod. 15min
Costillitas con salsa bbq de chipotle
1 godz. 30 min
Chiles en nogada
1h
Pierna adobada navideña
1h 45min
Cerdo con salsa de chile guajillo y mango
1h 45min
Salsa de jitomate
35 min
Lomo de cerdo en salsa de mandarina y nuez
1h 20min
Lomo de cerdo en salsa de tamarindo
1h
Pollo con mole almendrado
2h