Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de cebolla en cuartos
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 100 g de tomate triturado en conserva
- 1000 g de calamares en aros o en trozos
- 3 bolsitas de tinta de calamar disueltas en un poco de agua
-
200
g de brandy
lub 200 g de vino blanco - 50 g de agua (opcjonalnie)
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 973 kJ / 234 kcal
- Białko
- 24.36 g
- Węglowodany
- 7.48 g
- Tłuszcz
- 10.28 g
Alternatywne przepisy
Salsa de tomate
40min
Lentejas estofadas
3h 45min
Albóndigas en salsa española
55min
Patatas guisadas con costillas de cerdo adobadas
1h
Croquetas de jamón con bechamel rápida
9 Std. 15 Min
Verdinas con gambones (Cocción lenta)
16 Std. 30 Min
Calamares en su tinta
1h 5min
Salsa vizcaína
40min
Vinagreta de pimientos
5 Min
Pudin de pescado
2h 15min
Pollo en pepitoria
45min
Lasaña boloñesa
2 Std. 30 Min