Urządzenia i Akcesoria
Traditional Gugelhupf
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 55 min
16 portions
Składniki
-
unsalted butter softened, cut into pieces, plus extra to grease200 g
-
blanched almonds120 g
-
orange peel no white pith (4 cm strip)1 piece
-
sultanas100 g
-
raisins50 g
-
rum50 g
-
white sugar120 g
-
fresh yeast crumbled (see Tips)20 g
-
milk200 g
-
plain flour plus extra to dust500 g
-
salt1 pinch
-
eggs2
-
natural vanilla extract1 tsp
-
icing sugar for dusting
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
31.3 mg
Białko
7.1 g
Kalorie
1403.5 kJ /
335.4 kcal
Tłuszcz
15.7 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
7.3 g
Węglowodany
41.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs
30 godz. 25 min
Spaetzle
35 min
Rice cake with sweet azuki bean paste
8 godz. 30 min
Ratatouille Galette (TM6)
1 godz. 30 min
Pâté en croûte
8 godz. 45 min
Checkerboard Sablés (Metric)
2 godz. 30 min
Ruby and strawberry bonbons
1 godz. 40 min
Japanese Cheesecake (Anna)
6 godz. 15 min
Vanilla Cream Gugelhupf
1 godz. 20 min
Panna Cotta
6 godz. 15 min
Panna cotta
6 godz. 15 min
Passionfruit and macadamia truffles
3 godz. 30 min