Lasagne mit Ricotta
TM6 TM5

Lasagne mit Ricotta

4.4 (310 ocen)

Składniki

  • 150 g Parmesan, in Stücken
  • 1 Bund Basilikum, abgezupft

Bolognese-Sauce

  • 1 Knoblauchzehe
  • 100 g Möhren, in Stücken
  • 1 Zwiebel, halbiert
  • 30 g Olivenöl
  • 500 g Hackfleisch, gemischt
  • 100 g Rotwein, trocken
  • 100 g Tomatenmark
  • 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
  • 1 Lorbeerblatt, getrocknet
  • 1 TL Salz
  • ½ TL Pfeffer
  • ½ TL Zucker

Ricottacreme

  • 400 g Ricotta
  • 1 Ei

Béchamel-Sauce und Fertigstellung

  • 30 g Butter, in Stücken
  • 30 g Mehl
  • 360 g Milch
  • ¼ TL Salz
  • 2 Prisen Pfeffer
  • Olivenöl zum Einfetten
  • 12 Lasagneplatten (à ca. 10 x 20 cm)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2861 kJ / 684 kcal
Białko
41 g
Węglowodany
37 g
Tłuszcz
40 g
Tłuszcz nasycony
19 g
Błonnik
4 g
Sód
631 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy