Backfisch-Nuggets mit Kräuter-Dip und Kartoffelpüree

Backfisch-Nuggets mit Kräuter-Dip und Kartoffelpüree

4.2 425 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

Backfisch-Nuggets
  • Toastbrot in Stücken
    250 g
  • Kabeljau in Stücken
    500 g
  • Salz
    1 - 1 ½ TL
  • Paprika rosenscharf
    ½ TL
  • Knoblauchzehe
    1
  • Zitronensaft
    3 - 4 Spritzer
  • Frischkäse
    110 g
  • Milch
    80 g
Kräuter-Dip
  • Dill abgezupft
    1 Bund
  • Frühlingszwiebeln in Stücken
    100 g
  • Äpfel rotschalig, geviertelt, entkernt
    380 g
  • Schmand
    200 g
  • Saure Sahne
    200 g
  • Mayonnaise
    50 g
  • Zucker
    ½ TL
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
Kartoffelpüree und Fertigstellung
  • Kartoffeln, mehligkochend in Scheiben (ca. 5 mm)
    1000 g
  • Salz
    1 geh. TL
  • Milch
    400 g
  • Eier
    3
  • Öl zum Braten
  • Butter in Stücken
    60 g
  • Muskat
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 1107 kcal / 4635 kJ
Białko 48 g
Tłuszcz 57 g
Węglowodany 103 g
Błonnik 11.3 g
Tłuszcz nasycony 27 g
Sód 2852 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...