Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g Wasser
- 1000 g Kartoffeln, klein, ungeschält
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 2 EL Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g durchwachsener Bauchspeck, geräuchert
- 200 g Weißwein
- 200 g Crème fraîche
- ¾ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- 300 g Reblochon-Käse, in dicken Scheiben (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2108 kJ / 504 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 924 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Röstiauflauf mit Kasseler und Frischkäsesauce
1 Std.
Mie-Nudel-Lasagne
1 Std. 30 Min
Holländische Käse-Eier
40 Min
Pilz-Hackfleisch-Bolognese mit Bandnudeln
1 Std.
Cheese-Makkaroni
30 Min
Käsesüppchen mit Nuss-Topping
40 Min
Gefüllte Gemüsezwiebeln mit Kartoffelpüree
1 Std. 35 Min
Schupfnudelgratin mit Wirsing und Kabanossi
1 Std.
Pastitsio
1 Std. 30 Min
Kasseler-Kartoffel-Gratin
1 Std. 30 Min
Gemüse-Kroketten-Auflauf mit Fleischbällchen
55min
Hähnchenbrust Metaxa
1 Std.