Carne guisada desfiada com massa

Carne guisada desfiada com massa

4.2 121 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 6 godz. 20 min
6 doses

Składniki

  • queijo parmesão
    50 g
  • cebola cortada em pedaços
    150 g
  • cenoura cortada em pedaços
    150 g
  • chalota cortada em pedaços
    100 g
  • aipo cortado em pedaços
    50 g
  • azeite
    30 g
  • vinho tinto
    100 g
  • carne de vaca p/ guisar cortada em cubos
    800 g
  • sal
    1 ½ c. chá de
  • malagueta (opcjonalnie) cortada em rodelas
    1
  • tomate em pedaços
    500 g
  • água
    200 g
  • orégãos
    1 c. chá de
  • manjericão cortadas em pedaços
    10 folhas de
  • folha de louro
    1
  • massa tipo macarronete riscado
    350 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 493 kcal / 2062.6 kJ
Białko 30.6 g
Tłuszcz 13.3 g
Węglowodany 59.3 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Sód 1030.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...