Albóndigas de pollo con patatas a la importancia (Cocción lenta)

Albóndigas de pollo con patatas a la importancia (Cocción lenta)

4.3 540 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 raciones

Składniki

  • de contramuslo de pollo sin piel ni hueso en trozos de 2-3 cm
    600 g
  • de pan rallado
    60 g
  • de cebolla en trozos
    320 g
  • dientes de ajo
    3
  • de perejil fresco (hojas y parte del tallo), y algo más picado
    6 - 8 ramitas
  • de sal
    1 ½ cucharaditas
  • de pimienta molida
    1 pellizco
  • huevos
    3
  • de aceite de oliva Suave La Española, para freír
    300 - 400 g
  • harina de trigo
    5 cucharadas
  • de hebras de azafrán
    1 pellizco
  • de aceite de oliva virgen extra La Española
    40 g
  • de patatas
    700 g
  • de brandy
    50 g
  • de caldo de pollo
    1000 g

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 510 kcal / 2134 kJ
Białko 27.3 g
Tłuszcz 28.7 g
Węglowodany 35.8 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 5.5 g
Sód 593.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...