Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de mantequilla
-
60
g de pimienta verde en conserva escurrida
lub 40 g de granos de pimienta negra - 40 g de brandy
-
400
g de nata
lub 400 g de leche evaporada - 1 cucharadita de pimienta negra molida
- 20 g de extracto de buey (Bovril®)
- 1 pellizco de sal
- Wartości odżywcze
- na 500 g
- Kalorie
- 7608 kJ / 1818 kcal
- Białko
- 13.5 g
- Węglowodany
- 19.7 g
- Tłuszcz
- 181.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 113 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 5270.9 mg
Alternatywne przepisy
Salsa de Pedro Ximénez
35min
Migas con chorizo y uvas (HESTAN CUE)
40min
Salsa cóctel
5 min
Migas con pimientos de Padrón
30min
Salsa de champiñones y vino blanco (Espesar)
30min
Salsa de queso azul
10min
Croquetas de pollo asado con curry
8h 45min
Solomillo de ternera al Pedro Ximénez para dos
25min
Salsa brava
10min
Espaguetis carbonara XXL
40min
Alioli
10min
Mojo picón
5 min