Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 只 全鸡腿 ,去骨
- 10 克 酱青
- ¼ 茶匙 白胡椒粉
- 3 粒 鸡蛋 (已去掉壳)
- 1260 克 水
- 2 茶匙 盐
- 50 克 新鲜姜 , 去皮
- 10 克 蒜瓣 , 去皮
- 30 克 食油
- 300 克 米 ,洗净
-
1
块 鸡精块
lub 1 茶匙 自制鸡精酱 - 2 片 班兰叶
- 50 克 大洋葱
- 70 克 马铃薯 ,切丁
- 70 克 番茄 ,切块
- 120 克 红萝卜 ,切丁
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2130 kJ / 509 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1190 mg