Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roscas de pasta choux
- 110 g de harina
- 190 g de agua
- 90 g de mantequilla, en cubos
- 1 cdita de azúcar refinada
- 1 pizca de sal fina
- 3 huevos
- 1 huevo, para barnizar
Crema de praliné
- 500 g de leche
- 150 g de azúcar refinada
- 1 cda de extracto de vainilla natural
- 5 yemas de huevo
- 50 g de fécula de maíz
- 50 g de mantequilla, en cubos
- 200 g de praliné de avellanas, (ver receta Esenciales de DULCES BESOS CON THERMOMIX® por Paulina Abascal.)
Montaje
- azúcar glass, la necesaria para espolvorear
- 100 g de avellanas, peladas y tostadas, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1772 kJ / 421 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 213 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Amaretti
1h 20min
Amaretto Sour
10 min
Praliné de avellanas TM6
25 Min
Caramelo inglés a mi manera TM6
30 Min
Dulce de leche
2h
Croquembouche
1h 30min
Bachour: Red Velvet triffle de frambuesa
4h
Dulces de caramelo TM6
2h
Rollo con mermelada de frambuesa
1 Std.
Betún de vainilla
5 min
Galletas rápidas de nuez
25 Min
Betún de mantequilla básico
10 min