Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta hojaldre sin empaste
- 1 receta de pasta hojaldre, (ver receta en Esenciales), en Dulces Besos con Thermomix® por Paulina Abascal
- 50 g de azúcar refinada, para espolvorear antes de hornear
Crema pastelera de rompope
- 400 g de leche
- 100 g de rompope
- 150 g de azúcar
- 1 cda de extracto de vainilla natural
- 5 yemas de huevo
- 50 g de mantequilla
- 55 g de fécula de maíz
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 2889 kJ / 688 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Tłuszcz nasycony
- 25 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 427 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema pastelera
10min
Galletas corazón
1 godz.
Donas
2 godz.
Tronco navideño
1 godz.
Pastel floral
2 godz.
Pasta choux
20min
Crema pastelera
10min
Pastel de chocolate con avellanas
2h 40min
Mousseline (crema pastelera de mantequilla)
20min
Pasta hojaldre sin empaste
1 godz.
Roles de canela
2 godz. 30 min
Crepas, receta básica
1 godz. 20 min