Wersje kompatybilne
Vin chaud alsacien (Vino caliente de Alsacia)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 limón
- 2 naranjas
- 1500 g de vino tinto joven
- 250 g de azúcar
- 50 g de azúcar vainillado
- 2 palos de canela
- 4 anises estrellados
- 4 clavos
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 944 kJ / 154 kcal
- Białko
- 0.49 g
- Węglowodany
- 22.05 g
- Tłuszcz
- 0.05 g
- Błonnik
- 0.58 g
Alternatywne przepisy
Agua de Guayaba con jamaica
15min
Agua de jamaica y anís
15min
Té ruso TM6
10 min
Masala chai (té chai)
20 min
Margarita de hibisco
2h 15 min
Plátanos con salsa de coco y canela Al vacío TM6
30 min
Carlota de mango y queso
7h
Curry en polvo - Subcontinente indio
10 min
Salsa de arándano
20 min
Coctel de chile serrano y mezcal
5 Min
Chocolate caliente con aroma de cardamomo
20 min
Atole de canela
35min