Rollos de berenjena y jamón

Rollos de berenjena y jamón

4.6 22 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porciones

Składniki

  • 500 g agua
  • 8 rebanadas de berenjena cortadas a lo largo de 3-5 mm de grosor, (aprox. 20 g c/u)
  • aceite de oliva el necesario
  • 2 - 4 pizca sal o al gusto
  • 1 diente de ajo pelado
  • 25 g de aceite de oliva
  • 250 g de jitomate triturado
  • 1 cdita de orégano seco
  • 4 rebanadas de jamón (aprox. 100g en total), cortadas por la mitad
  • 120 g de queso mozzarella fresco, en rebanadas (0.5 cm)
  • 3 hojas de albahaca frescas

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 622 mg
Białko 11 g
Kalorie 778 kJ / 186 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...