Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Maionese
- 250 g óleo
- 1 ovo
- 1 dente de alho
- 10 g vinagre de vinho branco
- 1 c. chá de mostarda
- 5 gotas de molho inglês
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
Soufflé
- Manteiga q.b. p/ untar
- 200 g espinafres descongelados, bem espremidos
- 100 g água
- 1 c. chá de sal
- 6 claras de ovo
- 125 g atum em lata escorrido
- 30 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 100 g leite
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2967 kJ / 709.1 kcal
- Białko
- 18.2 g
- Węglowodany
- 9.3 g
- Tłuszcz
- 67.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 1153 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soufflé de atum e cebolinho
1h 5min
Fricassé de pescada
1 godz. 10 min
Soufflé de peixe
1 godz. 10 min
Couve-flor gratinada com natas e coentros
40 min
Xarém com atum fresco
40 min
Soufflé de espinafres e espargos
1 godz. 30 min
Soufflé de peixe
1h
Lombinho en croûte
10h 15min
Sopa alentejana
30 min
Scones de cebola e tomilho
30 min
Crepes de peixe
1sa 55 dk
Kofta de borrego com chutney de manga
2 godz. 10 min