![Quiche de puerros Quiche de puerros](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0C389B6D-C90A-4E62-9B08-FA0D4201A557/Derivates/1446ae45-46fc-4ba9-b81e-bcf8f5595c3d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- aceite para engrasar
- 250 g de premezcla sin gluten
- 100 g de manteca a temperatura ambiente, en trozos
- 100 g de agua
- 1 cucharadita de goma xantana (goma xántica) (opcjonalnie)
- 1 cucharadita de polvo de hornear sin gluten
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de azúcar
Relleno
- 150 g de queso parmesano o reggianito o sardo en trozos
- 400 g de puerro en trozos, solo la parte blanca
- 300 g de cebolla en cuartos
- 50 g de aceite de oliva
- 20 g de manteca
- 220 g de queso ricota
- 50 g de crema para cocinar
- 3 huevos
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 2 - 3 pellizcos de pimienta negra molida
- 1 - 2 pellizcos de nuez moscada molida
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2185 kJ / 522 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 36 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta soufflé de espinaca
1hod.
Tarta de jamón, queso y tomate
1hod. 10min
Tarta Pascualina
1h 30min
Puré de papas al estilo Argentino
50min
Tarta integral de calabaza, choclo y queso
1 Std. 40 Min
Soufflé de calabaza
1hod.
Polenta cremosa con queso y salsa boloñesa
1sa 45 dk
Chipa
30 min
Quiche de zapallito italiano
1hod. 10min
Tarta salada de puerros
1hod. 10min
Budín de mandarinas
55min
Pastafrola de membrillo
2 Std.