Presnitz

Presnitz

4.0 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
16 porzioni

Składniki

Pasta sfoglia veloce
  • 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
  • 90 g di acqua fredda
  • ½ cucchiaino di sale
  • 200 g di farina tipo 00
Ripieno
  • 30 g di uvetta sultanina
  • 50 g di Rum
  • 50 g di biscotti secchi a pezzi
  • 100 g di nocciole tostate
  • 100 g di mandorle pelate
  • 100 g di fichi secchi in quarti
  • 1 arancia la scorza (senza la parte bianca)
  • ½ limone la scorza (senza la parte bianca)
  • 100 g di gherigli di noci
  • 90 g di miele di acacia
  • 20 g di cacao amaro in polvere
  • 20 g di pinoli sgusciati
Terminare la preparazione
  • 1 uovo leggermente sbattuto

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 370.8 kcal / 1552.5 kJ
Białko 6.8 g
Tłuszcz 22.9 g
Węglowodany 16.8 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Sód 2.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...