Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia veloce
- 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
- 200 g di farina tipo 00
- 90 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 30 g di uvetta sultanina
- 50 g di Rum
- 50 g di biscotti secchi a pezzi
- 100 g di nocciole tostate
- 100 g di mandorle pelate
- 100 g di gherigli di noci
- 100 g di fichi secchi in quarti
- 1 arancia, la scorza (senza la parte bianca)
- ½ limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 20 g di cacao amaro in polvere
- 90 g di miele di acacia
- 20 g di pinoli sgusciati
Terminare la preparazione
- 1 uovo, leggermente sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1552.5 kJ / 370.8 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 16.8 g
- Tłuszcz
- 22.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 2.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ghirlanda di panettone
6h
Pane alla soia
3h 10min
Colomba Piña Colada
1 godz. 30 min
Torta pazientina
3h 55min
Dolce mandorle e carruba al vapore
1 godz. 20 min
Corona di pane sfogliato ai cereali
6h 10min
Pane dolce con frutta secca
2h
Torta di semola mandorle e miele
1h 15min
Pane al finocchietto selvatico e pepe
4h
Pane calabrese con farina di mais e fiori di sambuco
3h
Tetù
1 Std. 50 Min
Biscotti croccanti alle mandorle
1h 15min