![Esponjado de guanábana en salsa de zarzamoras Esponjado de guanábana en salsa de zarzamoras](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c791470e-c973-4425-aa3d-7feedb716e39/Derivates/6fdf02f3-7824-49c6-aa7b-59eaf0be244f.jpg)
Wersje kompatybilne
Esponjado de guanábana en salsa de zarzamoras
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Esponjado de guanábana
- aceite vegetal, el necesario para engrasar
- 300 g de guanábana, solo la pulpa
- 120 g de azúcar
- 10 g de jugo de limón, recién exprimido
- 80 g de agua
- 3 claras de huevo (aprox. 90 g)
- 1 ½ sobres de grenetina en polvo
Salsa de zarzamoras<br>
- 250 g de zarzamoras frescas
- 80 g de piloncillo molido
- Wartości odżywcze
- na 10 porciones
- Kalorie
- 4460 kJ / 1062 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 247 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 20 g
- Sód
- 197 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan aliñado
50 dk
Mousse de mango
15 min
Arroz Navideño
40 min
Torta de elote con queso
40 min
Coctel de chile serrano y mezcal
5 min
Mousse de mamey
2 Std.
Almojábanas
50 dk
Agua de guanábana
15 min
Chimichurri de jalapeño y albahaca
10min
Dulce de tapioca
1h
Chocolate santafereño
10min
Nieve de guanábana y mango
5sa