![Pan de maíz Texano Pan de maíz Texano](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6867E71B-26A3-4952-BE2F-5C5AC427B6D9/Derivates/AEC39490-D06A-4CAC-9D51-915094B9D9BF.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 115 g de queso cheddar, en trozos
- 2 chile jalapeño
- 225 g de harina de maíz amarillo, tipo PAM®
- 90 g de harina de trigo, y un poco más para enharinar
- 30 g de azúcar, o al gusto
- 1 cdita de sal fina
- 2 cditas de polvo para hornear
- ½ cdita de bicarbonato de sodio
- 60 g de aceite de canola, y un poco más para engrasar
- 280 g de leche entera
- 3 huevos
- 60 g de granos de elote amarillo congelados
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 990 kJ / 236 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nieve de frutas
10 min
Trenza de pan de leche
2 Std. 20 Min
Pan de brioche
5h
Pan de leche
2 Std. 20 Min
Strata de champiñon y lomo canadiense
1 Std.
Chutney de mango y chile cascabel
15 min
Jalea de toronja
13 Std. 45 Min
Sopa de elote
35 min
Salsa de ajo italiano y jitomate
30 min
Bisquets
40 min
Pan brioche
14h
Nieve rápida de fruta
5 min