Vitello tonnato (Ternera con salsa de atún)

Vitello tonnato (Ternera con salsa de atún)

4.5 55 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 13 godz.
8 raciones

Składniki

Salsa de atún
  • de aceite de girasol
    300 g
  • de atún en aceite escurrido
    80 g
  • de alcaparras (y algo más para servir)
    10 g
  • filetes de anchoa en aceite
    3
  • de vinagre
    1 cucharadita
  • huevo
    1
  • yema de huevo
    1
  • de zumo de limón
    20 g
  • de sal (ajuste a su gusto)
    2 pellizcos
Cocción de la ternera
  • redondo de ternera (800-1000 g)
    1
  • de sal
    1 cucharadita
  • de pimienta negra molida
    2 pellizcos
  • de agua para el vapor
    1000 g

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 675 kcal / 2814 kJ
Białko 38.07 g
Tłuszcz 58.1 g
Węglowodany 0.05 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...