![Harinas de cereales o de legumbres Harinas de cereales o de legumbres](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F420E0AB-ECDC-40D6-A6CB-971210457187/Derivates/57AF5EBF-C247-45DD-BAB9-E2A82696E966.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
250
g de granos de cereales (por ej. trigo, centeno, espelta, trigo sarraceno)
lub 250 g de legumbres secas (por ej. garbanzos, lentejas, alubias secas)
- Wartości odżywcze
- na 250 g
- Kalorie
- 3525 kJ / 842 kcal
- Białko
- 27.5 g
- Węglowodany
- 203.5 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 29.5 g
- Sód
- 727.5 mg
Alternatywne przepisy
Kétchup
1h
Harina de mijo, arroz y sarraceno (sin gluten)
5 Min
Granola de trigo sarraceno y cacao
2h 45 min
Preparación de harinas sin gluten
5 Min
Mantequilla de avellanas y pipas de girasol
8h
Tostas de pan esenio de 3 sabores
72h
Leche de almendras
8h 15min
Sarraceno con tomates cherry y albahaca (sin gluten)
35 min
Bebida de avena con dátiles
20 min
Granola sin gluten
1h 10 min
Mantequilla de frutos secos y semillas
10 Min
Mantequilla clarificada (Ghee) - Subcontinente indio
35 min