Pan exprés sin gluten

Pan exprés sin gluten

4.5 186 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
16 rebanadas

Składniki

  • claras de huevo
    2
  • de zumo de limón
    4 - 6 gotas
  • de agua
    350 g
  • de vinagre
    1 cucharada
  • de aceite de oliva virgen extra (y un poco más para untar)
    20 g
  • de azúcar
    1 cucharadita
  • de levadura prensada fresca envasada en pastillas
    40 g
  • de harina panificable sin gluten
    450 g
  • de harina de trigo sarraceno casera o certificada sin gluten (y un poco más para espolvorear)
    50 g
  • de sal
    1 cucharadita

Wartości odżywcze na 1 rebanada

Kalorie 122 kcal / 511 kJ
Białko 3.98 g
Tłuszcz 1.67 g
Węglowodany 22.82 g
Błonnik 1.27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...