Urządzenia i Akcesoria
Salsa de vainilla (crema inglesa)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 raciones
Składniki
-
½ vaina de vainilla
-
4 yemas de huevo
-
300 g de leche
-
50 g de azúcar
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 ración
Białko
6 g
Kalorie
706 kJ /
169 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tarta de limón y merengue
3 godz.
Profiteroles
2 godz.
Crema de limón (Lemon curd)
25 min
Salsa de toffee
15 min
Salsa de vainilla o Crema inglesa (Espesar)
15 min
Crema catalana
40 min
Merengue suizo
10 min
Salsa holandesa
15 min
Merengue italiano
20 min
Merengue francés
2 godz. 15 min
Crème brûlée
4 godz. 30 min
Salsa bearnesa
15 min