Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 oz Parmesan cheese rinds, cubed
- 1 oz fresh parsley, leaves and tender stems
- ½ oz dried porcini mushrooms
- 1 garlic clove
- 10 oz fresh shiitake mushrooms, sliced
- 6 oz vegetable stock
- 2 oz unsalted butter, in pieces
- 1 ½ oz extra virgin olive oil, divided
- 1 tsp salt, divided, plus extra to season, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to season, to taste
- 45 oz water
- 10 oz fettuccini
- 1 - 2 oz truffle oil, white, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2887 kJ / 690 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 988 mg
Alternatywne przepisy
Shrimp Scampi
40 min
Shrimp and Vodka Penne Pasta
50min
Avocado Tuna Salad
5min
Mushroom Stir-Fry
55min
Smoked Salmon and Zucchini Pasta
35min
Creamy Chicken and Sun-Dried Tomato Pasta
30 min
Jumbo Shrimp with Vermicelli
30 min
Pork and Green Beans Sauté
45 min
Asian Rice and Vegetable Sauté (TM6)
45 min
Salmon and Lemon Rice Salad
40 min
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55min
Shrimp Pasta Salad with Cilantro Pesto
35min