![Pastel de papa Pastel de papa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7dadd2bf-5d7b-4dd8-8a37-4752bd3520cd/Derivates/84941bf7-da8a-43d6-8d51-318068b52282.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 200 g de cebolla en cuartos
- 100 g de morrón rojo en trozos
- 100 g de morrón verde en trozos
- 1 - 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 1 cucharadita de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 15 g de orégano seco
- 1 - 2 pellizcos de ají molido
- 1 - 2 pellizcos de pimentón dulce
- 1000 g de papas en cuadrados pequeños
- 1000 g de carne picada
- 150 g de puré de tomate
Puré de papas
- 50 g manteca y un poco más para enmantecar el molde
- 200 - 300 g de leche
- 1 pellizco de pimienta molida
- ½ cucharadita de sal
- 1 pellizco de nuez moscada molida
Montaje del pastel de papa
-
2
cucharadas de pan rallado (opcjonalnie)
lub 2 cucharadas de queso gruyère rallado (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1873 kJ / 448 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 22 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Budín de naranja
1 Std.
Lomo en salsa strogonoff y arroz
55 Min
Tarta integral de calabaza, choclo y queso
1 Std. 40 Min
Bondiola con salsa de vino tinto
1 Std.
Ñoquis con salsa rosa
2h 25min
Pastel de carne y calabaza
1 Std.
Tarta Pascualina
1 Std. 30 Min
Quiche de zapallito italiano
1h 10min
Polenta cremosa con queso y salsa boloñesa
1 Std. 45 Min
Tarta soufflé de espinaca
1 Std.
Puré de papas al estilo Argentino
50 Min
Carbonada
1h 15min