Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa Boloñesa
- 30 g de apio en trozos
- 70 g de zanahoria en trozos
- 100 g de cebolla en cuartos
- 1 ramita de albahaca fresca (solo las hojas)
- 50 g de aceite de oliva
- 400 g de carne picada
- 70 g de vino tinto
- 10 g de extracto de tomate
-
400
g de tomate triturado natural
lub 400 g de tomate triturado en conserva triturado natural - 2 pellizcos de sal
- 1 hoja de laurel fresca
- 1 pellizco de pimienta molida
- 1 pellizco de nuez moscada molida
Polenta
- 300 g de polenta instantánea
- 800 g de leche
- 400 g de agua
-
1
cucharada de concentrado de caldo de verduras casero
lub 1 cubito de caldo de verduras - 1 cucharadita de sal
- 50 g de manteca
- 100 g de queso fresco en trozos (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2392 kJ / 572 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 37 g
Alternatywne przepisy
Pastel de papa
1 Std. 10 Min
Tarta integral de calabaza, choclo y queso
1 Std. 40 Min
Tarta de jamón, queso y tomate
1 Std. 10 Min
Puré de papas al estilo Argentino
50p
Bizcochuelo de vainilla
40p
Tarta Pascualina
1óra 30p
Budín de naranja
1óra
Salsa criolla
5p
Empanadas de carne
1h 50 min
Chipa
30p
Budín de mandarinas
55min
Lomo en salsa strogonoff y arroz
55min