Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de carne molida de cerdo
- 60 g de pan molido
- 45 g de leche
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- ½ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- 1200 g de agua
- 1 cdita de concentrado de caldo de res
- 150 g de jitomate saladet, en cuartos
- 50 g de cebolla, en trozos
- 250 g de zanahorias, peladas y en bastones
- hojas de cilantro, frescas, las necesarias para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 718 kJ / 171 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 608 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Picadillo con rajas
25min
Picadillo
25min
Bisteces a la mexicana
30min
Caldo de pollo con arroz
35min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30min
Sopa de verduras y albóndigas
40min
Caldo de res
1 godz. 15 min
Caldo de pollo de la abuela
1 godz. 15 min
Arroz rojo
1h 25min
Bisteces en salsa verde TM6
45min
Tostadas de picadillo
1 godz. 10 min
Caldo tlalpeño
1h 20min