Pastafrola de membrillo
TM6 TM5

Pastafrola de membrillo

4.9 (23 oceny)

Składniki

Masa

  • 100 g de azúcar
  • 200 g de manteca a temperatura ambiente, en trozos
  • 2 huevos
  • 1 cucharadita de polvo de hornear
  • 400 g de harina 0000

Relleno

  • 700 g de dulce de membrillo en trozos
  • 70 g de vino dulce (Oporto, Marsala, Brandy)

Montaje

  • 1 clara de huevo ligeramente batida

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
3448 kJ / 824 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
134 g
Tłuszcz
29 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy