Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 100 g de azúcar
- 200 g de manteca a temperatura ambiente, en trozos
- 2 huevos
- 1 cucharadita de polvo de hornear
- 400 g de harina 0000
Relleno
- 700 g de dulce de membrillo en trozos
- 70 g de vino dulce (Oporto, Marsala, Brandy)
Montaje
- 1 clara de huevo ligeramente batida
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3448 kJ / 824 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 134 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Tarta Pascualina
1h 30min
Polenta cremosa con salsa boloñesa
1 Std. 25 Min
Pastafrola de membrillo
2h
Pepitas
55min
Bizcochuelo de vainilla
40min
Pionono relleno de dulce de leche
50min
Rogel
2u. 20min
Empanadas de carne
1h 50 min.
Budín de naranja
1h
Budín de mandarinas
55min
Tortas fritas
1h 5min
Chipa
30min