Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- manteca para enmantecar el molde
- harina para enharinar el molde
- 300 g de chocolate amargo en trozos
- 400 g de manteca en trozos
- 300 g de azúcar
- 8 huevos a temperatura ambiente
Cobertura
- 300 g de dulce de leche
- 300 g de crema chantillí casera
- 300 g de merengue italiano casero
- virutas de chocolate, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3407 kJ / 815 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 60 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta de jamón, queso y tomate
1h 10min
Puré de papas al estilo Argentino
50min
Tarta Pascualina
1h 30min
Alfajores de nuez
1h
Soufflé de calabaza
1h
Bizcochuelo de vainilla
40min
Tarta de frutillas y dulce de leche
45min
Pastafrola de membrillo
2h
Cuadraditos de limón y amapola
45min
Budín de naranja
1h
Budín de mandarinas
55min
Chipa
30min