Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g harina 000 (y algo más para espolvorear)
- 260 g de harina 0000
- 30 g de azúcar
- 1 cucharadita de sal
- 20 g de levadura prensada fresca desmenuzada
- 200 g de leche
- 150 g de agua
- 1 huevo
- 60 g de manteca en trozos, y algo más para enmantecar el molde
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada/loncha/rodaja
- Kalorie
- 469 kJ / 112 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 18.4 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 73.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Manteca de maní y mantecol
2h 20 min
Pionono relleno de dulce de leche
50 min
Budín de naranja
1 Std.
Mantecas saborizadas
Brak ocen
Pan de carne con puré de papas
Brak ocen
Galletitas de manteca
50 min
Scones rellenos con mermelada y mascarpone
Brak ocen
Postrecitos de chocolate
1 godz. 20 min
Alfajorcitos de maicena
1 godz. 50 min
Ñoquis de sémola
3 Std. 30 Min
Bondiola con cremoso de batata
1 godz. 20 min
Puré de papas al estilo Argentino
50 min