Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 250 g de harina 0000
- 50 g de fécula de maíz
- 125 g de manteca a temperatura ambiente, en trozos
- 125 g de azúcar
- 2 huevos
- 1 cucharadita de polvo de hornear
- ½ limón, solo la ralladura
- 1 cucharadita de esencia de vainilla
Relleno
- 150 g de dulce de membrillo en trozos
- 15 g de vino dulce (Oporto, Marsala o Brandy)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1817 kJ / 434 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 22 g
Alternatywne przepisy
Pastel de papa
1 godz. 10 min
Tarta de jamón, queso y tomate
1 godz. 10 min
Tarta Pascualina
1h 30min
Alfajorcitos de maicena
1h 50min
Empanadas de carne
1h 50min
Polenta cremosa con queso y salsa boloñesa
1h 45min
Empanadas de humita
1h 30min
Manteca de maní y mantecol
2h 20min
Budín de mandarinas
55 dk
Bizcochitos de grasa
40 min
Budín de naranja
1 godz.
Pastafrola de membrillo
2 godz.